Terug

 • Officieel goedgekeurd door het ministerie
 • Snelste sneltest van Nederland
 • Binnen 24 uur in huis

Coronavirus

Het coronavirus (SARS-CoV-2) is inmiddels al een geruime tijd in onze samenleving. Dit zal voorlopig ook blijven totdat een groot deel van de bevolking gevaccineerd is. Sneltesten dragen bij aan het onder controle houden van dit virus. Bekijk ons aanbod.

Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met het coronavirus dat in februari 2020 voor het eerst in ons land is opgedoken. Ook weten we dat dit virus onze samenleving volledig overhoop hebben gegooid. Alles wat vroeger de normaalste zaak van de wereld was is tegenwoordig niet meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk samen winkelen of gewoon met een vriendengroep een terrasje pakken. Toch hebben de sinds de intrede van het virus is ons land grote vooruitgang geboekt wanneer het aankomt op het controleren van het coronavirus. Zo zijn er in ons land vele verschillende testcentra’s opgericht, maar daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om jezelf te testen door middel van sneltesten. Hiernaast worden er op dit moment steeds meer mensen gevaccineerd en natuurlijk is het de bedoeling dat op een gegeven moment het overgrote deel van onze samenleving is ingeënt tegen het coronavirus. Tot dit moment is aangebroken moeten we helaas nog steeds leven met maatregelen die bijdragen om het virus onder controle te houden, maar onthoudt dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel.

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus kennen we inmiddels onder vele verschillende namen. Officieel heet de ziekte COVID-19 en deze testen wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. Mensen die besmet zijn kunnen klachten vertonen die lijken op een verkoudheid, maar vergis je echter niet. In tegenstelling tot een verkoudheid is COVID-19 fataler. Dit is dan ook precies de reden dat het van ongelofelijk belang is om ons allen aan de maatregelen te houden.

SARS-CoV-2 is een virus dat klachten in de luchtwegen, koort en/of ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Dit virus is enorm besmettelijk en verspreidt zich door middel van hoest- en niesdruppels. Op het moment dat andere personen deze druppels inademen kunnen zij mogelijk besmet raken met het coronavirus. De maatregelen die inmiddels in ons land zijn geïntroduceerd, zoals de 1,5 meter afstand en de mondkapjes moeten bijdragen aan het verminderen van aantal besmettingen, aangezien er in dit geval een kleinere kans bestaat dat je de besmettelijke druppels inadement.

Welke symptomen kunnen duiden op SARS-CoV-2?

Hoewel het coronavirus dus grote vergelijkheden vertoond met een verkoudheidsvirus zijn er wel degelijk verschillen te herkennen. Voor alle duidelijkheid hebben we dan ook besloten om de symptomen van COVID-19 op een rijtje te zetten. De meestvoorkomende klachten van COVID-19 zijn:

 • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
 • Hoesten;
 • Benauwdheid;
 • Verhoging of koorts;
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Hiernaast is het echter ook mogelijk dat besmette personen andere klachten kunnen vertonen, zoals vermoeidheid, spierpijn, oogpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid/verwardheid, buikpijn, afvallen, verlies van eetlust, dierree, overgeven, misselijkheid, oogontstekingen, huidafwijkingen en/of mensen voelen zich gewoon niet lekker.

Indien je kampt met koorts boven de 38 graden Celsius of wanneer je moeilijk kunt ademen is het belangrijk om direct contact op te nemen met je huisarts. Doe dit altijd telefonisch en ga zeker niet langs bij de huisarts of het ziekenhuis, aangezien dit er weer voor kan zorgen dat je andere personen besmet. Ook wanneer je ouder bent dan 70 jaar, een chronische ziekte, minder weerstand of koorts hebt is het belangrijk om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de (huis)arts.

De invloed op ons dagelijks leven

Sinds de intrede van het coronavirus in ons land kunnen we stellen dat ons leven volledig is veranderd. Inmiddels leven we al een geruime tijd met verschillende maatregelen en in sommige gevallen merken we dan ook dat het draagvlak voor de maatregelen aan het verminderen is. Hoewel wij dit enigszins begrijpen willen wij iedereen toch adviseren om zich zo veel mogelijk aan de maatregelen te houden. Het coronavirus verdwijnt namelijk niet vanzelf en tot het moment dat een groot gedeelte van onze bevolking is gevaccineerd zullen we met deze maatregelen moeten leven. Natuurlijk doet onze overheid er alles aan om de maatregelen te beperken indien dit mogelijk is, maar helaas ligt het gevaar van dit virus altijd op de loer. Wees dan ook waakzaam.

De invloed van sneltesten

Binnen het assortiment van Pandemietest.nl kan je terecht voor de aanschaf van verschillende sneltesten tegen het coronavirus. Doordat deze sneltesten met een grote nauwkeurigheid kunnen aangeven of je besmet bent met het coronavirus, kunnen deze testen bijdragen tot een terugkeer naar ons oude normale leven. Wanneer iemand namelijk positief wordt getest kunnen er direct maatregelen worden genomen. Indien er sprake is van een negatieve testuitslag kan het dagelijks leven van deze persoon in kwestie doorgaan. We zien het gebruik van sneltesten tegen het coronavirus dan ook steeds populairder worden en tegenwoordig wordt er zelfs al gesproken van mogelijke festivals, indien je natuurlijk een negatief testresultaat kunt aantonen.

Tot slot willen wij iedereen nog als advies meegeven om zich zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden. Hoewel ook wij begrijpen dat dit soms lastig is, is dit de enige manier om het coronavirus onder controle te houden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »