Terug

 • Officieel goedgekeurd door het ministerie
 • Snelste sneltest van Nederland
 • Binnen 24 uur in huis

Coronavirus symptomen

In het geval van coronavirus symptomen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk in zelfquarantaine gaat en jezelf laat testen. Dit kan zowel bij de GGD als door middel van de sneltesten uit het assortiment van Pandemietest.nl.

Coronavirus symptomen kunnen duiden op een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Wanneer jij klachten hebt die kunnen duiden op dit virus is het belangrijk om zelf verantwoordelijkheid te nemen en direct in zelfquarantaine te gaan. Het virus slaat namelijk enorm snel om zich heen en vooral met de intrede van de nieuwe virusvarianten is waakzaamheid van enorm belang. Wij vinden het dan ook belangrijk om te benadrukken dat je ook goed op andere personen moet letten die mogelijke coronavirus symptomen vertonen. Wees dan ook niet bang om je vrienden en/of kennissen aan te spreken indien zij kampen met klachten die mogelijk veroorzaakt worden door het coronavirus. Wanneer je hier namelijk te laat bij bent kan dit grote gevolgen hebben voor grote groepen mensen.

Wat zijn de coronavirus symptomen?

Het nieuwe coronavirus is inmiddels al meer dan een in ons leven. Op 27 februari 2020 werd de eerste besmetting in Nederland vastgesteld. Sinds deze dag is ons leven dan ook compleet veranderd. We kunnen niet meer uiteten, moeten afstand houden van elkaar en sociale contacten tot een minimum beperken. Dit komt doordat het coronavirus enorm besmettelijk is en mogelijk dodelijke gevolgen kan hebben. Precies om deze reden vinden wij het dan ook belangrijk dat wij de coronavirus symptomen nog even voor iedereen op een rijte zetten, zodat hier geen onduidelijkheid over mag bestaan. De volgende symptomen kunnen duiden op het coronavirus:

De meestvoorkomende coronavirus symptomen:

 • koorts;
 • droge hoest;
 • vermoeidheid.

Minder vaak voorkomende coronavirus symptomen:

 • pijn in het lichaam;
 • keelpijn;
 • diarree;
 • bindvliesontsteking;
 • hoofdpijn;
 • aangetast smaak- of reukvermogen;
 • huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen.

Ernstige symptomen:

 • kortademigheid of ademhalingsproblemen;
 • pijn of druk op de borst;
 • aangetast spraak- of bewegingsvermogen.

Wat moet je doen in het geval van symptomen?

Mocht je last hebben van de meestvoorkomende coronavirus symptomen raden wij je aan om een sneltest af te nemen of om langs te gaan bij de GGD. Indien je snel behoefte hebt aan de uitslag zal een sneltest eerder voor de hand liggen. De sneltesten uit het assortiment van Pandemietest.nl geven binnen 15 tot 20 minuten weer of je bent besmet met het coronavirus. Deze uitslag is tot 99% nauwkeurig. Mocht hier een positieve test uit voortkomen is het natuurlijk belangrijk om direct in quarantaine te gaan. Blijf minimaal 5 dagen na de positieve test in quarantaine en na deze 5 dagen is het mogelijk om weer een sneltest af te nemen, zodat je kunt uitsluiten of je nog steeds besmet bent met het virus. Neem de zelfquarantaine serieus en ga niet naar buiten, voordat je zeker weet dat je niet meer besmet bent.

Heb je last van ernstige coronavirus symptomen, zoals kortademigheid of pijn op de borst? Dan is het belangrijk om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de (huis)arts. Zij bieden je vervolgens meer duidelijkheid over de mogelijke vervolgstappen die je dient te ondernemen.

Een sneltest geeft direct duidelijkheid

De sneltesten uit het ons assortiment zijn te gebruiken op verschillende momenten. Heb je geen klachten, maar ben je wel in contact geweest met een persoon die vervolgens positief is getest op het coronavirus? Dan kan een sneltest uitkomst bieden. Onze testen geven namelijk binnen 15 tot 20 minuten weer of je besmet bent met het virus. Heb je wél coronavirus symptomen die kunnen duiden op het virus, maar mogelijk ook verkoudheidsklachten kunnen zijn? Maak ook dan gebruik van een sneltest uit het assortiment van Pandemietest.nl. Al onze sneltesten zijn zelf af te nemen door gebruik te maken van de bijgeleverde neusswab. Wanneer je de gebruiksaanwijzing volgt verwachten wij niet dat het afnemen van de test problemen zal opleveren, maar indien dit wel het geval is kan je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Pandemietest.nl

Pandemietest.nl is een leverancier van sneltesten die kunnen aantonen of kunnen uitsluiten dat je besmet bent met het coronavirus. Ons bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte om sneltest voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar te maken. Het is namelijk ook ons doel om stapje voor stapje weer terug naar het oude normaal te gaan. Onze sneltesten kunnen hier dan ook aan bijdragen, doordat gebruikers binnen 15 tot 20 minuten weten of ze besmet zijn met het virus, of ze nu coronavirus symptomen hebben of niet. Hierdoor kan je vervolgens bepalen of je maatregelen moet treffen.

Neem contact met ons op

Indien je vragen hebt over coronavirus symptomen of wanneer je meer wilt weten over de sneltesten uit ons assortiment raden we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is namelijk in staat om je precies te vertellen wat je wilt weten. Maak gebruik van de contactgegevens onderaan de pagina en wij kunnen je beloven dat wij zo spoedig mogelijk bij je terug komen met meer informatie. Tot slot: heb je coronavirus symptomen? Maak gebruik van een sneltest van Pandemietest.nl.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »